linkverzameling voor een vrouw zoals jijlinkverzameling voor een vrouw zoals jij over de menopauze en de overgang gericht op de nieuwe online vrouwAnnaplaza
De beste linkverzameling voor een vrouw zoals jij
   
 
   

Meer over de menopauze, vrouwen in de overgang en vrouwen van boven de vijftig. een eerste oriëntatie...

 

 

 

 

Iedere vrouw zal het ooit vroeg of laat meemaken. Menopauze (of overgang) is een natuurlijke proces bij de vrouw, dat begint rond de lijftijd van 45 tot 60 jaar. Het is meestal merkbaar bij vrouwen als veranderingen in de menstruatiecyclus. Als de productie van oestrogeen daalt, daalt de frequentie van de ovulaties en menstruaties komen minder vaak voor, en uiteindelijk stoppen ze. Het tijdstip van de menopauze wordt voor een deel genetisch bepaald omdat de meeste vrouwen de menopauze doormaken rond dezelfde leeftijd als hun moeder of zussen.Je kunt het als vervelend ervaren, maar het kan ook een bevrijding zijn. Lees hier de verschillende invalshoeken.

 Vrouwen van 50 
Een boek getiteld "Vrouwen van 50" van Louise Boelens. Het is onder andere gebaseerd op een onderzoek waaraan 130 vrouwen meededen. Via een sneeuwbal betrokken vrouwen hun vriendinnen erbij. Over de nieuwe energie als je rijper wordt.
Het leven herbegint na vijftig ‘Je kan als vrouw van vijftig alles bij het oude laten en voortleven op een steeds zachter pitje’, zegt Louise Boelens. ‘Of je kan dat moment juist aangrijpen als een nieuwe uitdaging voor je persoonlijke groei’. Nog willen meetellen, in plaats van af te tellen. De ondertitel van haar boek Vrouwen van 50 liegt er niet om: Lef, lust en nieuwe ambitie. Dat de hersenen onder de invloed van de hormonen niet langer in mammie-stand staan, geeft de ouder wordende vrouw ruimte en energie voor nieuwe dingen in haar leven.
Verder lezen...

 De Natuurlijke menopauze 
Menopauze is geen ziekte maar een natuurlijke gebeurtenis in het leven van een vrouw. Het betekent het einde van de vruchtbare periode ten gevolge van de verminderde productie van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Bron: Gezondheid.be
In de westerse wereld wordt de overgrote meerderheid van de vrouwen geconfronteerd met een natuurlijke menopauze tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar, gemiddeld rond 51 jaar. Sommige vrouwen komen reeds in het begin van veertig in menopauze, andere pas boven de 60. De meeste vrouwen maken de menopauze door rond dezelfde leeftijd als hun moeders en zusters, wat wijst op een genetische factor. De enige andere bekende factor die het tijdstip van menopauze beďnvloedt is roken: rooksters, zelfs voormalige rooksters, kunnen tot twee jaar vroeger in menopauze gaan. Het is nog onduidelijk of het gebruik van de pil een invloed heeft op het tijdstip van de menopauze. In tegenstelling tot wat nog vaak wordt beweerd bestaat er geen verband tussen het tijdstip van de eerste maandstonden en de leeftijd waarop de menopauze begint.

Verder lezen...

 Neerslachtigheid en depressieve buien  
Bron: Novo nordisk
Zo rond het vijftigste jaar voelen vrouwen zich soms wat eenzamer worden: de kinderen gaan het huis uit en er valt hierdoor toch een verzorgende taak weg. Vrouwen die geen baan buitenshuis hebben, zoeken nieuwe wegen om zinvol bezig te zijn. Men voelt zich een beetje buitengesloten van de maatschappij en huiverig om te solliciteren. In deze gemoedstoestand word je al snel humeurig en rusteloos. En als je er dan ook nog opvliegers bij hebt en 's nachts niet kunt slapen dan is het niet verwonderlijk dat sommige vrouwen neerslachtig of zelfs depressief worden. Gelukkig is de vrouw van tegenwoordig steeds meer betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen en verlangt ze meer van het leven dan bij de pakken neer te zitten. Dat is ook helemaal niet nodig. Het leven heeft nog genoeg te bieden. De overgangsklachten zijn goed te verhelpen met een oestrogeenpreparaat. Door het aanvullen van het oestrogeentekort met tabletten, kan de overgang haast ongemerkt voorbij gaan. Ook geestelijke problemen kan men daardoor beter aan.
Verder lezen...

 Je bent op je mooist na de overgang  
Beatrijs Smulders wordt geintervieuwd door Marjan Hopman over haar workshop 'MENOPAUSE MADNESS'

De nieuwe innerlijke vrijheid van de bekendste verloskundige van Nederland
Ze zag er als een berg tegenop, tegen de overgang, maar uiteindelijk is alles er alleen maar beter op geworden. Beatrijs Smulders helpt haar hele leven al vrouwen bevallen; met haar nieuw verworven inzichten helpt ze hen nu ook in hun vrouwelijke kracht te komen bij de overgang.
De overgang: een geweldige kans op ontwikkeling?
De overgang is een zeer intense tijd, je gaat lichamelijk en geestelijk door bergen en dalen. En dat biedt je nu juist de kans om dichter bij jezelf te komen. Bij je authenticiteit, je ziel. Vrouwen in de overgang gaan daardoor nieuwe, diepere keuzes maken en de dingen doen die zij écht willen. Veel vrouwen bereiken pas in de menopauze hun bestemming.

Verder lezen...

 De overgang: Een bijzondere periode 
Een fragment van Femaffaires.nl
Het leven zit vol verrassingen. Sommige zijn leuk, andere zijn minder leuk. Met de overgang is het net zo: eigenlijk is het een hele bijzondere periode waarin je als vrouw meer tijd voor jezelf krijgt. De kinderen willen op eigen benen staan, manlief nadert zijn pensioengerechtigde leeftijd, ouders beginnen met hun gezondheid kwakkelen. Misschien zit u zelf wel in een dergelijke situatie. Behalve dat de nieuwe situatie u kansen biedt om nieuwe uitdagingen aan te gaan, wordt er ook veel van u verwacht. Ouders, partner en kinderen vragen hun aandacht en dan heeft u zelf ook nog eens last van overgangsklachten, waardoor u al maanden niet goed slaapt. Men verwacht dat we altijd maar goed functioneren, als een soort Superwomen, maar de realiteit is helaas vaak anders.
Verder lezen...

 Stichting Vrouwen In De Overgang 
Stichting VIDO Nederland
VIDO (Vrouwen In De Overgang) Informatie over de menopauze.
Adressen van gespreksgroepen Telefoonservice (6 dagdelen per week)
Informatie op schrift
Telefonisch te bereiken van maandag t/m donderdag van 09.30 uur tot 12.30 uur en op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.
U kunt ook schrijven :
Contactpersoon : Landelijk Secretariaat
Adres : Nieuwe Gracht 24a
Postcode : 3512 LR
Plaats : Utrecht
Telefoon : 030 - 2341142

 

 

Terug naar Annaplaza-home,
de beste linkverzameling voor een vrouw zoals jij!

 
 
 Zoeken
Google
 Over Annaplaza
Op Annaplaza presenteren we regelmatig een selectie van de leukste en beste websites, voor een vrouw zoals jij. Heb je tips voor een onderwerp, of zag je onlangs een razend interessante, aantrekkelijke of knotsgekke vrouwensite? Laat het ons weten, misschien doen we er wat mee in een volgende update van Annaplaza.
Terug naar Annaplaza-home
Wat is de menopauze?
Menopauze-sexwoordenboek
Menopauze-vrouwenarts
Soorten van menopauze
De overgang
De overgang kringapotheek
Wat is de overgang?
Zelftest
Overgangstest online
Zelftest online
Menopauze zelftest
Thuis test
Alemene infomatie

Is dit de overgang?
Leeftijdloze schoonheid
Over de overgang

Vervroegde overgang
Vervroegde Overgang
Vrouwenarts: vervroegde overgang
Mijn verhaal
Freya-vervroegde overgang
Lotgenoten community en info

Vrouw en overgang
De overgang c'est la vie
Femaffairs
Vrouwen in de overgang
Voek, vervroegde overgang

Hulpverlening consulenten
Care for women
Menopauzecentrum
Vrouw voor Vrouwen
Alant vrouw
Vrouw voor Vrouwen
Zoek een consulent
Boeken
Boeken over de menopauze
De nieuwe vrijheid
Mooi jezelf
Onderzoek
Onderzoek van Organon
 
  
Plaats op eKudos Plaats op del.icio.us Plaats op NUjij
 
   
                       
      Copyright 1998-2008 - Inhoud: - Annaplaza