Alles over oordopjes met noise cancelling

Geplaatst op 05-12-2022

Oordopjes met geluidsonderdrukking zijn een populair accessoire onder muziekliefhebbers en reizigers. Ze zijn ontworpen om omgevingsgeluid te onderdrukken, zodat je kunt genieten van je muziek of een film zonder afgeleid te worden door omgevingsgeluid.

Er zijn verschillende soorten oordopjes met geluidsonderdrukking op de markt, van in-ear tot over-ear. In-ear oordopjes zijn klein en compact, wat ze ideaal maakt om mee te nemen op reis. Over-ear oordopjes zijn groter en bedekken het hele oor, wat ze comfortabeler maakt voor lange luisterperiodes.

Hoe werken oordopjes met geluidsonderdrukking?

Oordopjes met geluidsonderdrukking werken door het omgevingsgeluid te detecteren en daar een tegengeluid tegen af te spelen. Dit tegengeluid is ontworpen om het omgevingsgeluid te onderdrukken, zodat je kunt genieten van je muziek zonder afgeleid te worden.

Sommige oordopjes met geluidsonderdrukking gebruiken actieve geluidsonderdrukking, wat betekent dat ze een externe microfoon gebruiken om het omgevingsgeluid te detecteren. Andere oordopjes gebruiken passieve geluidsonderdrukking, wat betekent dat ze gebruikmaken van de vorm van het oor en de oorschelp om het geluid te onderdrukken.

Wat zijn de voordelen van oordopjes met geluidsonderdrukking?

Er zijn tal van voordelen aan het gebruik van oordopjes met geluidsonderdrukking. Ten eerste bieden ze een betere luisterervaring, omdat ze het omgevingsgeluid onderdrukken en je kunt genieten van je muziek zonder afgeleid te worden. Dit is vooral handig als je op een drukke plek bent, zoals in een vliegtuig of op het openbaar vervoer.

Daarnaast bieden oordopjes met geluidsonderdrukking ook een grotere privacy. Ze blokkeren het omgevingsgeluid, wat betekent dat je minder last hebt van omgevingsgeluid en dat andere mensen minder kans hebben om mee te luisteren naar wat je luistert. Dit maakt ze ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige en privé-omgeving.