Wat is een helix?

Geplaatst op 26-11-2022

1. Wat is een helix?

 

Een helix  is een type oorpiercing die door de bovenste rand van je oorschelp gaat. Hij is genoemd naar de helix, of spiraal, vorm van de oorschelp. De helix piercing is een van de populairste oorpiercings, en hij kan in verschillende stijlen gedragen worden.

2. Welke materialen worden gebruikt om een helix te maken?

Het meest gebruikte materiaal voor een helixpiercing is chirurgisch staal of titanium. Staal is een duurzaam metaal dat na verloop van tijd niet corrodeert of aantast, en het is ook hypoallergeen, waardoor het een veilige keuze is voor mensen met een gevoelige huid. Andere materialen zoals titanium, roestvrij staal en acryl kunnen echter ook gebruikt worden om helixpiercings te dragen.

 

3. Wat is de meest gedragen lengte van het helix staafje? 6 mm of 8 mm

De meeste mensen dragen een staafje van 6mm of 8mm in hun helixpiercing. Je kunt echter elke lengte kiezen waar je je prettig bij voelt. Het is belangrijk om te onthouden dat hoe groter de diameter van het staafje, hoe zichtbaarder de piercing zal zijn en je sneller ergens achter blijft haken. Meestal zit je met 6mm goed , heb je een wat dikkere oorschelp neem dan 8mm.

4. Hoe kan je je helix onderhouden?

Het is belangrijk om je helixpiercing schoon en droog te houden om infectie en irritatie te voorkomen. Je moet je piercing twee keer per dag schoonmaken met een zoutoplossing en afdrogen met een steriele doek of papieren handdoek. Je moet ook vermijden zware sieraden in je piercing te dragen en op je zij te slapen als je een helix piercing hebt.
5. Zijn er andere soorten oorsieraden ?

Ja, er zijn veel verschillende soorten oorsieraden die in een helixpiercing gedragen kunnen worden. Enkele van de populairste keuzes zijn hoepels, studs  labret piercings en barbells.